Skip to content

Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans heel groot dat je een vergoeding ontvangt vanuit jouw zorgverzekering. Kijk hier voor meer informatie

Bernadette Beeren Body Coaching

Voor gezond én bewust afvallen

Als oudste dochter van Bernadette (en Ton ben ik geboren in Den Bosch en opgegroeid in Eindhoven. Inmiddels woon ik alweer 15 jaar met veel plezier in het mooie & bourgondisch Breda, samen met mijn man en onze twee kinderen (8 en 6).

Eind 2016 nam ik de rigoureuze beslissing om mijn baan bij de rechtbank, na ruim 10 jaar, op te zeggen. Het jaar daarvoor had ik een burn-out en heb ik letterlijk ervaren dat het je ziek kan maken op het moment dat je (te) lang iets doet waar je niet blij van wordt (en jezelf daarbij compleet vergeet).

En dus stapte ik een groot avontuur in. Ik gaf mezelf 9 maanden de tijd om te ontdekken wat de volgende stap mocht zijn; mijn ontslag datum lag namelijk 9 maanden verder op. In die tijd koos ik voor het ondernemerschap; eerst al Virtual Assistent en daarna als coach voor startende ondernemers, om uiteindelijk, zo'n 1,5 jaar later als coach te starten bij Bernadette Beeren Body Coaching!

Persoonlijk.

In mijn beleving ben ik altijd te zwaar geweest. Mijn broer en zus (allebei jonger) waren magere latten en ik niet! Als ik nu terug kijk, dan denk ik; ik was helemaal niet zo zwaar! Toen ik op kamers ging op mijn achttiende ging ik 'los'. In een jaar tijd kwam ik 15 kilo aan. Toen ik eenmaal op stage ging en er iets meer regelmaat in kwam (en ik maaltijdvervangers ging eten) viel ik het merendeel van die kilo's ook weer aardig snel af.Ik was nog steeds te zwaar maar ik bleef aardig stabiel. Ik voelde me alleen totaal niet lekker in mijn lijf zitten. Ik ging me verdiepen in gezonde voedin. Ik viel af en kwam weer aan. Altijd was ik er mee bezig.

Opvallend was dat toen eenmaal ons eerste kindje geboren was, ik 9 maanden na zijn geboorte veel lichter was dan voor de zwangerschap. Ik was lang niet meer zo 'slank' geweest. En ik deed er 'niks' voor! Ik weet nog wat mijn moeder zei; "je bent gewoon stik gelukkig"! En dat klopte! Ik genoot ontzettend van ons nieuwe leven en van ons wondertje. Want op mijn 21e had ik te horen gekregen dat ik PCOS heb.Ik zou nooit 'zomaar' zwanger kunnen worden. En met PCOS heb je meer kans op overgewicht en diabetes. Tegelijkertijd verhoogt overgewicht de effecten van PCOS. Lekker dus:). Mede door die diagnose was ik me bewuster geworden van gezond leven. Ook al had ik geen concrete kinderwens op dat moment. Het wonder was dus nog groter toen ik ineens zwanger bleek te zijn! Tegen alle verwachtingen in. Doordat ik zo genoot van onze kleine man, vloog mijn obsessie voor eten en mijn gewicht de deur uit. Dit alles, de zwangerschappen, mijn burn-out, kiezen voor mijn geluk heeft er voor gezorgd dat ik steeds beter ben gaan luisteren naar mijn lichaam.

Luisteren is alleen één, doen is een tweede.

Wanneer ik niet goed voor mezelf (door slecht te eten, te weinig slaap & beweging, veel piekeren) raak ik in een neerwaartse spiraal. Dit doorbreken is vaak lastig. Mijn eerste stap is vaak; stoppen met het eten van suikers! Vanuit daar maak ik weer andere keuzes.Dat vind ik het mooie aan dit concept.

We hebben maar één lichaam. Het is aan ons om er goed voor te zorgen. De afgelopen jaren heb ik zijdelings mogen zien en horen wat dit concept kan betekenen voor mensen!

Hoe Bernadette Beeren Body Concept een begrip is geworden in Wijchen en omgeving. Vooral ook door de persoonlijke benadering!

Ik vind het zo gaaf dat ik nu het stokje over mag nemen.

DNG_8091-684x1024